Libázzunk: Sült libacomb reszelt burgonyával, párolt káposztával

Közeleg a Márton-nap, gyűlnek a libás receptek. A libapecsenye nem csak a téli ünnepek lakomája. Klasszikus összeállítás: liba párolt káposztával, burgonyával. Nem kell attól tartani, hogy a hús kemény vagy rágós lesz, ha megfelelő hőmérsékleten, letakarva sütjük.

 

Hozzávalók:

  • 4 libacomb  libacomb
  • bors
  • majoránna
  • 1,5 kg burgonya
  • 2 vöröshagyma
  • 0,5 kg lila káposzta, lereszelve
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál ecet
  • csipetnyi só, bors, köménymag

A libacombokat tisztítsuk meg. Dörzsöljük be sóval, majorannával, majd fektessük tepsibe.
Öntsünk alá egy pohár vizet, és alufóliával letakarva, alacsonyabb hőfokon süssük puhára. (kb. 170 fokon, 2 órán át)
Ez idő alatt forgassuk meg a húst többször, majd félidőben vegyük le róla a fóliát.

A káposztához kevés olajon pirítsuk világosra a cukrot. Adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát, majd keverjük bele a lereszelt káposztát.
Lefedve fél óra alatt pároljuk puhára. Keverjük meg többször és ízesítsük ecettel.
A burgonyát héjában főzzük meg, hámozzuk meg és reszeljük le.
A hagymát aprítsuk meg és kevés vajon pároljuk át. Adjuk hozzá a burgonyát és fűszerezzük.

Korábbi libás receptek: