Süssünk kalácsot: csokis panettone!

Már nem csak a nagymamák titka a porhanyós, omlós kalács sütése. A világ tele van jobbnál jobb kalácsreceptekkel! Mi most a közeli Itáliából hoztunk egy ünnepi receptet.

panett

Hozzávalók:

2,5 dl tej, 5 dkg élesztő, 12 dkg kristálycukor,60 dkg liszt, 4 tojás,20 dkg margarin, 5dkg kandírozott narancs, 10 dkg csokichips

Langyos cukros tejben  morszoljuk el az élesztőt és futtassuk fel.
Egy nagy tálba keverjük össze a lisztet a cukorral, vaníliás cukorral, kandírozott naranccsal, csoki chipsszel. Ezután adjuk hozzá a felfutatott élesztőt, a tojásokat és az olvasztott vajat, majd robotgéppel dagasszuk össze!
Letakarva, meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
Lisztezett munkalapon gyúrd át a tésztát.

Egy kisebb tortaforma (18 centis) oldalát béleljünk ki duplán összehajtogatott sütőpapírra(alul és oldalt is) hogy magas pereme legyen.

Tegyük bele a tésztát és letakarva, meleg helyen 60 perc alatt kelesszük a duplájára.

Ekkot vágjuk be a tetejét kereszt alakban, és előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 45-50 percig.