Egyszerű és könnyed a gyümölcsös morzsás süti!

Tessék, most lehet morzsázni! Könnyű, gyors, gyümölcsös. Forró, szaftos, illatos. Kifejezetten téli desszert. Mert egy kis séta után, ebben a hűvös időben, milyen jól is eshet ez a melengető desszert.
Ideális bármilyen idénygyümölccsel, de fagyasztott málna és szeder is pikánssá teszi az ízét.

Szilvás, morzsás kosárkák

Hozzávalók:

morzsaskosar

  • 220 g liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 140 g hideg vaj vagy margarin
  • 3-4 evőkanál hideg víz

Tölteléknek:

  • 3 db körte
  • egy marék szeder (fagyasztott)

Tetejére:

  • morzsa a tésztából
  • 3 evőkanál barnacukor, 1 kiskanál fahéjjal elkeverve

A tésztához keverjük össze a lisztet a cukorral, és gyúrjuk hozzá a feldarobolt hideg vajat.
Dolgozzuk morzsás állagúra. Tegyük félre a negyedét. A nagyobbik feléhez adjunk hozzá 3 evőkanál vizet, és gyúrjuk össze tésztává. Nyújtsuk ki vékony vastagságúra, béleljünk ki  belőle 6 darab mini piteformát. Ehhez a formát kenjük ki vajjal és kevés liszttel és béleljük ki a tésztával.
Magozzuk ki a körtét, szeleteljük fel. És tegyük a tésztakosárkákba. Szórjuk meg szederrel.
Morzsoljuk a  tetejére a félretett tésztát, szórjuk meg a cukros fahéjjal.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sül.