Török csokoládés grízpuding

A török konyha változatosságáról, ízletességéről semmi kétségünk nem lehet, nem véletlenül őrzi népszerűségét a világ konyhái között.
Édességeik sok hasomlóságot mutatnak a szomszédos görög konyhával; népszerűek a mézes sziruppal lelocsolt tepsis sütemények, a grízes tészták, pudingok és a változatos ízesítésű baklavák.
Ez a grízes puding kehelyben vagy tepsiben összeálítva, kockára vágva egyaránt fogyasztható.

Török grízpuding

Hozzávalók:

  • 6-8 fagyis kehely, vagy egy 20X20 centis kisebb tepsi
  • 1 liter tej csokimousse
  • 20 dkg búzadara
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaniliás cukrot
  • 3 evőkanál  kakaópor
  • kókuszreszelék

Töltsük a tejet egy lábosba, addjuk hozzá a búzadarát,  a cukrot,  vanília kivonatot és gyakran kevergetve főzd amíg besűrűsödik. Keverd hozzá a kakaóport is.

Töltsük a poharakba az elkészült krémet (vagy egy folpackkal bélelünk ki egy kisebb tepsit és öntsük bele a krémet. Amikor megdermedt vágjuk fel kockára.)

Tetejét hintsük meg kókuszreszelékkel. És fogyasztásig tegyük hűvös helyre.

Önmagában is finom, de tejszínhabbal, fagylalttal, vagy gyümölcsöntettel is tálalható!