Tortasuli (3): Kisvakond-torta

Nem múlhat el a november tortasuli nélkül. Nem kell képzett cukrásznak lenni ahhoz, hogy tortakülönlegességek kerüljenek ki a kezeid alól. A Színes Cukormáz blog szerzője segítségével hétről hétre tovább képezheted magad, hogyan készíts otthon, egyszerűen és könnyedén, némi ötleteséggel dekorált tortacsodákat. Ez a torta a gyerekzsúrokon lehengerlő sikert arat!

 

 

Így áll össze a torta: Belül kakaós piskóta, csokis (csokipudingos) krémmel, mert az ünnepelt (a szerző kisfia) így kérte.

A piskótához:

  • kb 25x 35cm-es, magas falú tepsi
  • 12 tojás
  • 12 ek cukor
  • 12 ek liszt
  • 1,5 csomag sütőpor
  • 3 ek natúr kakaópor

Habosra verjük a tojások sárgáját a kristálycukorral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
A lisztet, sütőport, kakaót összekeverjük, majd a sárgás keverékhez adjuk. Összekeverjük, majd a fehérjehabot lazán belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon sütjük, míg a teteje elkezd kicsit barnulni és az oldala elválik a tepsitől.
A sütő ajtaját közben nem szabad nyitogatni, mert a piskóta összeesik!

A krémhez:

  • 2 csomag főzős csokipuding
  • 8 ek cukor
  • 8 dl tej
  • fél tábla étcsoki
  • 3 púpozott ek natúr kakaópor
  • 5 dl Hulala habtejszín vagy cukrászhab

Megfőzzük a csokipudingot a cukorral, tejjel. Mikor kész, levesszük a tűzhelyről, de még forró állapotban beledobáljuk az apróra tört étcsokit, beleszórjuk a kakaóport és addig kevergetjük, míg minden feloldódik benne.
Teljesen kihűtjük, majd a keményre felvert tejszínt elkeverjük benne.

A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk, majd megtöltjük a krémmel (de hagyunk a bevonáshoz is).
Egy sütőpapírra megrajzoljuk és kivágjuk a kisvakond formát.
Az enyém így nézett ki:

 

Ezt ráhelyezzük a tortára és körbevágjuk.
Ha kész, kívül is bekenjük a tortát a krémmel, majd egy éjszakára (de legalább pár órára) hűtőbe tesszük.

Bevonat:

  • 700 g fekete marcipán
  • 150 g szürke marcipán (ezt kevés fekete ételfestékkel értem el, amit a natúr marcipánhoz gyúrtam)
  • 100 g barna marcipán ( barna ételfesték vagy natúr kakaópor a natúr marcipánhoz)
  •   fehér, piros, sárga és zöld marcipán, ezekből csak kevés kell

Bevonjuk a tortát a fekete marcipánnal, majd a sablon alapján “kiszabjuk” a kinyújtott szürke részt, amit ráhelyezünk a hasára.
Ezután jöhetnek a kezek-lábak barnából, a szemek egy kis natúrból és így tovább…
A virágokat egy mini virágkiszúróval csináltam, a közepükbe piros cukoríróval tettem pöttyöt.

FE

A szerző blogja: szinescukormaz.blogspot.com