Vadat-halat s mi jó falat – a 6. Kézműves Magyar Ízek Vásárán

00

BUDAPEST – Hatodik alkalommal rendezik meg a Kézműves Magyar Ízek Vásárát november 8-10. között a budapesti Millenáris B épületében. Most először egy különleges főzőversenynek is otthont ad a rendezvény, amire a sportolók és a sajtó munkatársai mellett vasárnap látogatói csapatok is jelentkezhetnek.
A 6. Kézműves Magyar Ízek Vására idén közel 180 kiállítóval várja az érdeklődőket november második hétvégéjén a Millenáris B épületében. A vásár minden napján egy különleges főzőverseny ízesíti a rendezvényt. November 8-án, pénteken a sajtó munkatársaiból álló társaságok tehetik próbára magukat a bogrács mellett, szombaton a sportolói csapatok főznek. A harmadik napon, november 10-én vasárnap pedig a látogatók közül bárki jelentkezhet, aki kedvet kap a vad- és halkülönlegességek elkészítésére.
Vasárnap 12 csapat szállhat ringbe az első helyezettnek járó, 100 000 Ft értékű Magyar Delikátesz ajándékcsomagért. A második díj egy 60 000 Ft értékű, míg a harmadik díj egy 40 000 Ft értékű Magyar Delikátesz ajándékcsomag. A csapatok maguk dönthetik el, hogy a bográcsban vadat vagy halat készítenek el a versenyen. Minden eszközt és az alapanyagokat – ideértve a fűszereket is – a szervezők biztosítják.
A csapatoknak egy feladatuk van: kitalálni, mit szeretnének elkészíteni, megtalálni hozzá a legjobb receptet, összegyűjteni a legjobb barátokat, szakácsokat és elkészíteni az ételeket. A zsűri – Prohászka Béla mesterszakács vezetésével – nemcsak az ízekre figyel majd, hanem az ötletes és kreatív tálalást is pontozza.
A látogatói főzőversenyre november 5-én 14:00-ig jelentkezhetnek a csapatok a rendezvény honlapján, a http://kezmuvesmagyarizekvasara.hu/fozoverseny/ oldalon. Itt minden információt megtalálnak a nevezéssel és a versennyel kapcsolatban.