Védd magad algával!

A Japán-katasztrófa  után táplálkozástudományi szakemberek egyre hangsúlyozzák, hogy mennyire áldásos a tengeri füvek fogyasztása! Mintegy 50%-kal segítenek csökkenteni a a bélbe kerülő radioaktív stronciumot, nagyobb mennyiségű természetes jódot juttatva a szervezetbe, és  a jód izotópokat hígítja.
A tengeri füvek ( Wakame, Hijiki, nori, arame,) nagyon sok ásványi anyagot tartalmaznak, amelyek lúgosítják a vért, tisztítják a testet, és felszámolják – a modern étrend miatt kialakult – savas hatást. Feloldják a szervezetben lerakódott zsírokat,  lerakódásokat ami a túl sok húsfogyasztás következtében kialakult.

Hogyan iktassuk be mindennapi étrendünkbe? Tehetjük levesbe, készíthetünk belőle önálló salátát, fogyaszthatjuk tésztával, vagy zöldségeket tekercselhetünk közepébe. Ez az algasaláta bármilyen savanyúság helyett megállja a helyét.

Alga-retek saláta

algareteksali

Hozzávalók:

  • 1 marék wakame

  • 2 fej hónapos retek

  • Umeboshi ecet

  • Shoju szójaszósz

A wakamét kevés vízben pároljuk meg. Amikor kihűlt facsarjuk ki. Locsoljuk meg Shoju szójaszósszal.
A hónapos retket vágjuk fel vastag gyufaszál méretűre. Locsoljunk rá egy kevés Ume-ecetet. Keverjük össze az algát és a retket.

Forrás: Csatni és Umeboshi